muziek-beoefenen

Muziek beoefenen: Een Bewuste Keuze of Niet?

Muziek door de ogen van een drummer uit Ede

Muziek maken en het geven van muziekles is iets wat mij in balans houdt. Dus probeer ik dit ook mee te geven aan mijn leerlingen. Drumles in Ede, op een bewuste manier. Hoe ziet zo’n les er precies uit? Tijdens een gratis proefles leg ik mensen uit hoe ik werk en wat er van hun verwacht wordt. De muziekles wordt bewust gegeven op een andere manier dan anderen doen. Dit zorgt ervoor dat ik, naast mensen leren drummen, ze ook een levensles wil meegeven.

Ik reis veel als fotograaf en ik kom op veel bijzondere plekken. Al deze ervaringen neem ik weer mee naar huis. Als een leerling ergens mee zit probeer ik te helpen. Dat kan van alles zijn. Problemen op school, werk of thuis. Als iemand niet lekker in zijn of haar vel zit, dan voel ik dat meteen. Dan vraag ik altijd hoe het gaat. Meestal komt de aap dan uit de mouw. Dit zorgt ervoor dat we op een open manier, muziek kunnen maken.

Een zak met tools die ervoor zorgt dat je weer opgeladen bent

Muziek is een goed medicijn tegen van alles. Het zorgt er voor dat je in balans raakt. Ook al heb je dat zelf niet in de gaten. Dat is ook niet erg. Muziek maken moet vrij voelen. Dat is de connectie die we met elkaar maken. Dat is ook mijn intentie. Zorgen dat je de muziek voelt en dit gevoel meeneemt naar huis. Een zak met tools die ervoor zorgt dat je weer opgeladen bent. Door het geven van muziekles ben ik gaan inzien dat dit mensen helpt.

Geld verdienen met het lesgeven van muziek

Muziek maken is iets moois. Ik ben blij dat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Maar een van die levenslessen is ook dat geld maar een ding is. Het is een betaalmiddel waar niemand onderuit komt. Het is de rode draad van ons systeem waarin wij leven. Toen ik in 2012 begon met Ede-Drumles.nl was de intentie om als ondernemer te kunnen leven. Nu is het vooral het vinden van de juiste balans. De juiste energie zoeken én geven. Geld is een onderdeel daarvan. De grote winst die ik maak met het geven van drumlessen in Ede is toch echt iets anders.

Die mindset is de tool tot succes voor de rest van de week

Muziek inzetten om iemand positieve energie te geven is de winst. Dat ik hier soms drie kwartier lesgeef in plaats van de afgesproken 30 minuten zegt wat over de sfeer. Na al die jaren heb ik ondervonden dat muziek meer is dan alleen geld verdienen. Dat ene kwartiertje extra zorgt ervoor dat ik en mijn leerling met een grote glimlach de deur uit komen lopen. Die mindset is de tool tot succes in de rest van de week.

Gratis Proefles

Gratis Proefles

Posted in drumles and tagged , , , , , , , .